Web
Analytics Made Easy - StatCounter

Sommerleiren «Capital and Country 2015», et samarbeidsprosjekt mellom seks klubber i to Distrikter

Rotary Summer Camp «Capital and Country» 2015 ble avsluttet den 9. august 2015 med stor suksess! 12 ungdommer i alderen 16-18 år fra hhv Finland, England, Belgia, Spania, Portugal, Italia, Østerrike, Tyrkia, Tsjekkia, Litauen og Russland var på besøk.

Rotary Summer Camp «Capital and Country» 2015 ble avsluttet den 9. august 2015 med stor suksess! 12 ungdommer i alderen 16-18 år fra hhv Finland, England, Belgia, Spania, Portugal, Italia, Østerrike, Tyrkia, Tsjekkia, Litauen og Russland var på besøk i Norge i to uker. Et par norske ungdommer var med som vertskap.
 
I den første uka samarbeidet Rotaryklubbene Skedsmokorset, Nittedal og Nesodden i D2260 om et program på Romerike og i Oslo, og deltagerne bodde i vertsfamilier. Den andre uka hadde Sør-Valdres, Valdres og Øystre Slidre RK i D2305 ansvaret for ungdommene, og i denne delen av oppholdet bodde deltagerne sammen i leir.
 
Et mangfoldig program
Ungdommene besøkte attraksjoner i Oslo som Holmenkollen, Vigelandsparken, Vikingskipmuseet og Operaen. 22. juli utstillingen gjorde inntrykk på mange. På Eidsvoll fikk de en engasjert fortelling om internasjonal politikk i årene rundt 1814, og på Nittedal jordstasjon stod teknologi i fokus. En helg ble tilbrakt i strålende sol på Steilene på Nesoddlandet der RIB-kjøring, båtturer, krabbefiske og bading sto på programmet, noe som ble gjort mulig i samarbeid med Nesodden kommune. I Valdres ble det videre fokus på friluftsliv, med rafting på elva Begna, stølsbesøk, folkedans på Valdres folkemuseum og go-kart på Beitostølen. Vi sørget for at de lærte litt om Rotary og om den norske kulturen, men det aller viktigste de sitter igjen med etter en slik sommerleir er utvilsomt samværet med de andre deltagerne.
 
Vennskap på tvers av landegrenser
På campen ble det knyttet sterke vennskapsbånd. Gjennom at ingen kjenner hverandre på forhånd men opplever fine ting sammen i et ukjent, men trygt miljø, gror vennskapene og interessen for hverandre. Alle syntes det var interessant å finne ut likheter og forskjeller mellom sine egne liv og de andres. Likhetene syntes å være størst, og humoren var på plass fra første stund! En slik sommerleir er unektelig fredsarbeid på sikt. Tiden gikk altfor fort under campen, både for deltagere og arrangører, og det var unektelig trist å ta farvel den siste dagen. Men verden er liten i dag med sosiale medier, og det sies at det fremdeles er hyppig kontakt mellom deltagerne på Facebook, og planer for å møtes igjen er lagt……
 
Påskriften på en papptallerken fra Bora fra Tyrkia forteller litt om samholdet som oppstod på leiren: «I don’t have any friends in this camp. I have a new family. Bora». Boras mor var også fornøyd med den gutten hun fikk hjem: «A much more confident, grown up, happy and international guy came back home!”   
 
Takk til Distrikt 2260 og NORFO for økonomisk støtte til prosjektet. Det var et givende samarbeid mellom klubbene som deltok, og hele prosjektet var rett og slett moro!


 
Hamburg here we come

15. februar 2019

Hamburg here we come

Neste stopp Rotary International Convention i Hamburg. Det er fortsatt mulig å melde seg på. Bli med og møt venner du har ikke truffet før.

For å holde på yngre medlemmer, må det være noe som engasjerer

15. februar 2019

For å holde på yngre medlemmer, må det være noe som engasjerer

For å holde på yngre medlemmer, må det være noe som engasjerer. Er det bare for å høre foredrag, kan medlemskapet fort tape i konkurransen om tid og oppmerksomhet.

Distriktskonferansen 2019 blir på Color Fantasy

14. februar 2019

Distriktskonferansen 2019 blir på Color Fantasy

Nesodden Rotaryklubb har den store gleden av å bekjentgjøre at Distriktskonferansen 2019 blir arrangert på Color Fantasy mellom 5. og 7. oktober 2019.

Hello President Marthe, I am Barry Rassin.....

23. januar 2019

Hello President Marthe, I am Barry Rassin.....

En mann et ord: Rotary International President Barry Rassin sender en hilsen til den yngste rotarypresidenten i hans år: "Hello President Marthe (...) I want to thank you for stepping up as a young female Rotarian whose got the heart and soul ....

Hjulskift - la oss hjelpe dere for at vi kan hjelpe andre å få et bedre liv

16. januar 2019

Hjulskift - la oss hjelpe dere for at vi kan hjelpe andre å få et bedre liv

Lørdag 27. april stiller store og små i Nesodden Rotaryklubb opp til hjulskift. Inntektene går uavkortet til lokale og internasjonale arrangementer. Vi er klare kl. 9.

Nå er hundene superglade

1. oktober 2018

Nå er hundene superglade

Tusen takk til alle som hjalp til i dugnaden som ble avholdt i hundeparken på Varden friluftsområde. Fliskutteren til Woll taklet opp til 17,5 cm og mengden med flis ble tilsvarende. Skogen øst for hundeparken ble tynnet.

En opplevelse uten like - på tokt med Christian Radich

17. september 2018

En opplevelse uten like - på tokt med Christian Radich

I samarbeid med Oppfølgingsteamet for enslige mindreårige flyktninger og Ungdom & Fritid i Nesodden kommune deltok 29 flotte ungdommer fra Midtøsten, Afrika, Afghanistan og Norge på helgetokt med Christian Radich 14.-16. september.

Et øyeblikk med verdens yngste Rotarypresident

11. september 2018

Et øyeblikk med verdens yngste Rotarypresident

Dagens AMTA - 11. september 2018 - tok seg et øyeblikk med Marthe Sponberg, Nesodden Rotaryklubbs ung president. Marthe forteller om hvorfor hun sa ja til vervet og hva hun ville brukt 100.000 kroner til.

Marthe, 21 år og president

3. september 2018

Marthe, 21 år og president

I juli overtok Marthe Sponberg 21 år, presidentkjede i klubben vår.

En Norgestur med høyt aktivitetsnivå

10. juni 2018

En Norgestur med høyt aktivitetsnivå

Da er Norgesturen gjennomført og alle er hjemme igjen - noen opplevelser rikere enn før. 10-dagers turen bød på masse kulturelle, fysiske og kulinariske opplevelser.

Sosiale medier

Møteinformasjon

Møtested: Ekelund
Adresse: Hilda Magnussensvei 1
Postnummer: 1450
Sted: Nesoddtangen
Land: NO
Møtedag: Mandag
Møtetid: 19:00:00
Møtespråk: no
Møtedetaljer: Some meetings are held in English, esp. if English speaking visitors are present.

Hvordan gikk det med PETS og RYLA?
25. mar. 2019, 19.00

Rapport fra PETS 15. – 16. mars og RYLA 22. – 24. ...

Forebygging av fødselskomplikasjoner og fisteldannelse
1. apr. 2019, 19.00

Dr. Anders Seim holder foredrag om å arbeide med ...

Arbeidsmøte
8. apr. 2019, 19.00

Komiteer og arbeidsgrupper jobber med sine oppgave ...

Les merrotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

NORFO - Rotary RSS

Loading RSS...

District - Rotary RSS

Loading RSS...
446-559-3652