Statcounter code for teller for web siden http://www.nesodden.rotary.no/ -->

Sommerleiren «Capital and Country 2015», et samarbeidsprosjekt mellom seks klubber i to Distrikter

Rotary Summer Camp «Capital and Country» 2015 ble avsluttet den 9. august 2015 med stor suksess! 12 ungdommer i alderen 16-18 år fra hhv Finland, England, Belgia, Spania, Portugal, Italia, Østerrike, Tyrkia, Tsjekkia, Litauen og Russland var på besøk.

Rotary Summer Camp «Capital and Country» 2015 ble avsluttet den 9. august 2015 med stor suksess! 12 ungdommer i alderen 16-18 år fra hhv Finland, England, Belgia, Spania, Portugal, Italia, Østerrike, Tyrkia, Tsjekkia, Litauen og Russland var på besøk i Norge i to uker. Et par norske ungdommer var med som vertskap.
 
I den første uka samarbeidet Rotaryklubbene Skedsmokorset, Nittedal og Nesodden i D2260 om et program på Romerike og i Oslo, og deltagerne bodde i vertsfamilier. Den andre uka hadde Sør-Valdres, Valdres og Øystre Slidre RK i D2305 ansvaret for ungdommene, og i denne delen av oppholdet bodde deltagerne sammen i leir.
 
Et mangfoldig program
Ungdommene besøkte attraksjoner i Oslo som Holmenkollen, Vigelandsparken, Vikingskipmuseet og Operaen. 22. juli utstillingen gjorde inntrykk på mange. På Eidsvoll fikk de en engasjert fortelling om internasjonal politikk i årene rundt 1814, og på Nittedal jordstasjon stod teknologi i fokus. En helg ble tilbrakt i strålende sol på Steilene på Nesoddlandet der RIB-kjøring, båtturer, krabbefiske og bading sto på programmet, noe som ble gjort mulig i samarbeid med Nesodden kommune. I Valdres ble det videre fokus på friluftsliv, med rafting på elva Begna, stølsbesøk, folkedans på Valdres folkemuseum og go-kart på Beitostølen. Vi sørget for at de lærte litt om Rotary og om den norske kulturen, men det aller viktigste de sitter igjen med etter en slik sommerleir er utvilsomt samværet med de andre deltagerne.
 
Vennskap på tvers av landegrenser
På campen ble det knyttet sterke vennskapsbånd. Gjennom at ingen kjenner hverandre på forhånd men opplever fine ting sammen i et ukjent, men trygt miljø, gror vennskapene og interessen for hverandre. Alle syntes det var interessant å finne ut likheter og forskjeller mellom sine egne liv og de andres. Likhetene syntes å være størst, og humoren var på plass fra første stund! En slik sommerleir er unektelig fredsarbeid på sikt. Tiden gikk altfor fort under campen, både for deltagere og arrangører, og det var unektelig trist å ta farvel den siste dagen. Men verden er liten i dag med sosiale medier, og det sies at det fremdeles er hyppig kontakt mellom deltagerne på Facebook, og planer for å møtes igjen er lagt……
 
Påskriften på en papptallerken fra Bora fra Tyrkia forteller litt om samholdet som oppstod på leiren: «I don’t have any friends in this camp. I have a new family. Bora». Boras mor var også fornøyd med den gutten hun fikk hjem: «A much more confident, grown up, happy and international guy came back home!”   
 
Takk til Distrikt 2260 og NORFO for økonomisk støtte til prosjektet. Det var et givende samarbeid mellom klubbene som deltok, og hele prosjektet var rett og slett moro!


 
Et øyeblikk med verdens yngste Rotarypresident

11. september 2018

Et øyeblikk med verdens yngste Rotarypresident

Dagens AMTA - 11. september 2018 - tok seg et øyeblikk med Marthe Sponberg, Nesodden Rotaryklubbs ung president. Marthe forteller om hvorfor hun sa ja til vervet og hva hun ville brukt 100.000 kroner til.

Verdens yngste president

3. september 2018

Verdens yngste president

I juli overtok Marthe Sponberg 21 år, presidentkjede i klubben vår.

En Norgestur med høyt aktivitetsnivå

10. juni 2018

En Norgestur med høyt aktivitetsnivå

Da er Norgesturen gjennomført og alle er hjemme igjen - noen opplevelser rikere enn før. 10-dagers turen bød på masse kulturelle, fysiske og kulinariske opplevelser.

Hjelpemidler til Uruguay - et givende samarbeid med Hjelpemiddelfondet

7. juni 2018

Hjelpemidler til Uruguay - et givende samarbeid med Hjelpemiddelfondet

7. juni var det igjen tid til å pakke en nye container til Uruguay - 89 stoler, 48 rullatorer, 8 sykler, tandem og trehjul er nå på vei til Uruguay.
Bildet viser Marianne Irgens Hagen fra Hjelpemiddelfondet.

1. juni dro utvekslingsstudentene våre på Norgestur 2018

1. juni 2018

1. juni dro utvekslingsstudentene våre på Norgestur 2018

Det er tredje gangen klubbens YEO og Anders-supersjåfør drar avgårde fra Haraldsheim i Oslo. I år hoppet Jutta av i Flåm, men det er flere andre turledere med fra Rotary.

Flott jobbet - nå er kyststien ved Prestekjær fikset!

26. mai 2018

Flott jobbet - nå er kyststien ved Prestekjær fikset!

Muskelkraft, betong, noen rør og gjennomføringsviljen var alt som var nødvendig for å utbedre kyststien ved Presteskjær. Nå er den delen av kyststien reparert, men flere deler av kyststien trenger en vår oppmerksomhet.

Seilas med Christian Radich 3. - 6. mai 2018

6. mai 2018

Seilas med Christian Radich 3. - 6. mai 2018

3. mai mønstret 29 rotarianere og venner av Rotary på Christian Radich for en uforeglemmelig tur fra Bergen til Oslo.

Ambassadørkurs for distriktets outbounds

29. april 2018

Ambassadørkurs for distriktets outbounds

Nylig var ca. 50 ungdommer, foreldre og rotarianere fra D 2310 og 2260 samlet på Kløfta til "Ambassadørkurs". Der ble de bedre kjent med Rotary og utvekslingsprogrammet.

Æres den som æres bør

5. mars 2018

Æres den som æres bør

Nesoddens mest populære fastlege Anne Marie Zapffe ble hedret med Rotarys høyeste utmerkelsen - Paul Harris Fellow

Gratulerer med dagen - 23/02/1905

23. februar 2018

Gratulerer med dagen - 23/02/1905

23. februar 1905 ble Rotary grunnlagt, da Paul P. Harris og en liten gruppe forretningsmenn i Chicago startet å møtes. Ingen av dem hadde nok den fjerneste anelse om da, at 113 år senere ville flere enn 1,2 millioner rotarianere i over 35 000 klubber

Sosiale medier

Møteinformasjon

Møtested: Ekelund
Adresse: Hilda Magnussensvei 1
Postnummer: 1450
Sted: Nesoddtangen
Land: NO
Møtedag: Mandag
Møtetid: 19:00:00
Møtespråk: no
Møtedetaljer: Some meetings are held in English, esp. if English speaking visitors are present.

Dugnad i Hundeparken på Varden
24. sep. 2018, 18.00

Vi møtes til dugnad i hundeparken på Varden. NB! ...

høsferie
1. okt. 2018, 19.00

høstferie og møtefri

Les merrotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

NORFO - Rotary RSS

Loading RSS...

District - Rotary RSS

Loading RSS...
446-559-3652