Web
Analytics Made Easy - StatCounter

Hva har en russepresident med Rotary å gjøre?

Hun var med på RYLA-seminaret som ble holdt på Fredriksten Festning i Halden fra torsdag 9. til søndag 12. mars. Deltakelsen hennes ble sponset av Nesodden Rotaryklubb. Les hele intervjuet her.

Hei Benedikte. Det er farfar som ringer. 


Grunnen for at jeg ringer deg nå er for å sjekke om du kan ha lyst til å delta på et lederseminar i Rotary.

Ja – jo – men jeg forstår ikke helt. Lederseminar … Rotary? Hva er Rotary forresten?

Det er en stor organisasjon som jeg er medlem i. Rotary gjør mye godt arbeid i verden og en viktig del dreier seg om ungdom, ungdomsutveksling, stipendier og utdannelse og arbeid som kan knytte bånd mellom ungdom fra hele verden. Det tror vi er viktig.

Hmm. Men lederseminar?

Ja dette er et lederseminar for ungdom da. Ungdom som vi tror kan ha lyst og kanskje bli inspirert av en tanke som dette – ”knytte bånd mellom ungdom fra hele verden”. Dette lederseminaret har nok noe slikt i seg. Vi sier vel av og til at ”noen burde gjort noe med det eller det” Jeg tror nok at det vil bli snakket litt om dette på seminaret – og at disse ”noen” faktisk er ”deg og meg”.

Hmm.

Ledelse har noe med dette å gjøre. Med det å bidra, ta ansvar og få andre med på laget. Alt det der. Så tenkte jeg – du er jo sånn. En som rekker opp hånda når noe skal gjøres. Kor og teater og russepresident på KG. Du får jo tid til det meste.

Det høres jo spennende ut da.

Så bra! Det er jo ikke sikkert at du kommer med. Men hvis du er interessert så kan jeg melde fra om det og så blir du intervjuet av en fra Rotary og så får vi se.

Tror jeg har lyst til å være med på dette jeg.

Så fint. Les deg litt opp på Rotary og RYLA som er navnet på seminaret og så blir det nok avtalt et intervju med deg senere.

Ja så ble det litt googling da.

ROTARY: Mye om menn og Chicago, yrke og etikk på begynnelsen av 1900 tallet. Litt bla- bla og mye bra om mennesker som vil noe og som har ønsket om å gagne andre som en viktig del i livet sitt. Det skrives om ting som å utvikle vennskap, å stille høye etiske krav i yrkeslivet, ha respekt for alt nyttig arbeid, å arbeide for internasjonal forståelse ikke minst gjennom å bringe ungdom fra ulike land og kulturer sammen.

Det er i grunnen lite bla-bla over dette. Folk må snakke sammen og ikke minst lytte. Det ungdomsarbeid som Rotary tydeligvis gjør knyttet til stipendier, skole og studentutveksling tror jeg må være utrolig viktig.

Rotary er også en av verdens største veldedige organisasjoner som kjemper på mange fronter med hjelp inn i områder og til mennesker som mangler det meste for å kunne dekke sine primære behov - mat, vann, helsehjelp, medisiner, vaksiner - forårsaket av krig, naturkatastrofer og uendelig fattigdom.

ROTARY. Tenk dette visste jeg ikke noe om.

RYLA: Dette står for Rotary Youth Leadership Award. Det er et spesielt tilrettelagt lederseminar for ungdom mellom 18-25 år. Det er visstnok en forutsetning for deltagelse at de som kommer med har vist ”evne og vilje til sosialt medansvar og interesse for ledelse”. Jeg leste også at årets seminar har mottoet ”Fremtidens inkluderende leder” og antar at dette har noe med den måten en både lytter til og snakker med medarbeiderne sine på. Ja det kan jo være interessant.

Et par uker etterpå hadde jeg et møte med en fra Nesodden Rotaryklubb. Jutta Bachmann. Jeg var jo litt spent da. Jutta hadde mange spørsmål til meg og om meg og jeg følte at dette gikk greit. Det gjorde det og jeg fikk tilbakemelding om at klubben ville sponse meg. Det koster jo noen tusen for klubben så dette var jo en kjempehyggelig melding.

Seminaret ble holdt på Fredriksten Festning i Halden fra torsdag 9. til søndag 12. mars. Det var et utrolig bra seminar, og helt annerledes enn det jeg forventet! Jeg var nok litt skeptisk. Jeg ville jo ikke kjenne noen der og visste egentlig ikke helt hva jeg gikk til.

Men det viste seg at det var lett å bli kjent med de andre, og jeg ble veldig fort kjent med en del av jentene. Det var mange deltakere på min alder – 1998 årgangen, men også deltakere som var opp til 25 år. Det syntes jeg var ganske kult!

Jeg lærte mye på seminaret; et veldig interessant program med kjempeflinke foredragsholdere. Det ble blant mange ting snakket om Rotary, om team og nettverksbygging, om kreativitet, om etikk og samarbeid, om ungt lederskap, om team og nettverksbygging og en etnisk somalier fra Kenya - Safia Abdi Haase holdt - et foredrag om den multikulturelle utfordringen. Hun er utdannet sykepleier fra Harstad og jobber i en stiftelse (MiA) „som skal utvikle, tilby og formidle tiltak og kompetanse for etnisk og nasjonalt mangfold i norske bedrifter“. Hun har også arbeidet i flere år med tiltak mot omskjæring av kvinner.

Min favoritt må jeg helt ærlig si var Safia! Hun hadde et utrolig foredrag om sitt liv og arbeid og hun snakket om både morsomme, tøffe og vonde ting. Hun var skikkelig spennende å høre på også fordi hun snakket så naturlig - også om de vanskelige tingene. Hun dro inn sang og dans og visste akkurat hvordan hun skulle få kontakt med oss og gjøre oss interesserte i det hun fortalte om.

Vi hadde også en del teamoppgaver. Vi ble delt inn i grupper som var faste under hele seminaret. Første dagen skulle vi bygge en eggekatapult, og dagen etter løste vi et krimmysterium. Og før lørdagskvelden skulle vi i tillegg ha fullført en RYLA-oppgave som var forskjellig for hver gruppe. Vår gruppe skulle for eksempel lage en allsang om RYLA. Utrolig gøy!!!

Lørdagen ble jeg 19. Litt skeptisk til å feire bursdag uten å ha familien min og vennene mine rundt meg. Men når vi kom på torsdag hadde vi litt mingletid, og det var egentlig bare roommaten min som visste at jeg hadde bursdag, trodde jeg. Men når vi minglet sa flere av de jeg hilste på bare "Oja du er hun som har bursdag på lørdag ikke sant?" Og jeg ble skikkelig overrasket over at så mange hadde sjekket listene for å se navn og alder på deltagerne og om noen hadde bursdag den helgen.

Jeg hadde flaks med lørdagsbursdag. Da var vi på festningen hvor vi blant annet hadde ølsmaking. Kult. Vi skulle også spise middag her på kvelden, og vi hadde innad i gruppene laget underholdning for kvelden og stemningen var på topp! I tillegg fikk roommaten min alle til å synge bursdagssangen for meg så det var veldig hyggelig! Bursdagfeiring på Fredriksten Festning er det ikke alle som opplever!

Vi var til sammen 69 deltakere på seminaret. Det var kult å bli kjent med så mange nye mennesker. Mange interessante og smarte mennesker som jeg har lyst til å møte igjen. Det både håper og tror jeg. I tillegg til at vi lærte mye av alle foredragene, handler jo dette også om å bygge nettverk. Det føler jeg at jeg fikk gjort. Jeg ble kjent med mange ulike lederroller under forelesningene , og også med mennesker som allerede var i jobb og haddde fått yrkeserfaring på en del områder. Kontakter på min egen alder og også personer i midten av tjueårene. Det å å få lov til å treffe, gå på forelesninger, ha teamarbeid og fritid sammen med 68 totalt ukjente menensker i løpet av en langhelg og bli så godt kjent med mange av dem at du føler at det er kontakter jeg vil ha i fremtiden er egentlig ganske fantastisk. Nye og kule venner nå og mange som jeg også kan møte i en arbeidssammenheng senere.

Kort sagt en veldig bra samling og seminar som anbefales på det varmeste! Tusen takk for at jeg fikk bli med på dette!

20.03.2017 Benedikte


 
Hamburg here we come

15. februar 2019

Hamburg here we come

Neste stopp Rotary International Convention i Hamburg. Det er fortsatt mulig å melde seg på. Bli med og møt venner du har ikke truffet før.

For å holde på yngre medlemmer, må det være noe som engasjerer

15. februar 2019

For å holde på yngre medlemmer, må det være noe som engasjerer

For å holde på yngre medlemmer, må det være noe som engasjerer. Er det bare for å høre foredrag, kan medlemskapet fort tape i konkurransen om tid og oppmerksomhet.

Distriktskonferansen 2019 blir på Color Fantasy

14. februar 2019

Distriktskonferansen 2019 blir på Color Fantasy

Nesodden Rotaryklubb har den store gleden av å bekjentgjøre at Distriktskonferansen 2019 blir arrangert på Color Fantasy mellom 5. og 7. oktober 2019.

Hello President Marthe, I am Barry Rassin.....

23. januar 2019

Hello President Marthe, I am Barry Rassin.....

En mann et ord: Rotary International President Barry Rassin sender en hilsen til den yngste rotarypresidenten i hans år: "Hello President Marthe (...) I want to thank you for stepping up as a young female Rotarian whose got the heart and soul ....

Hjulskift - la oss hjelpe dere for at vi kan hjelpe andre å få et bedre liv

16. januar 2019

Hjulskift - la oss hjelpe dere for at vi kan hjelpe andre å få et bedre liv

Lørdag 27. april stiller store og små i Nesodden Rotaryklubb opp til hjulskift. Inntektene går uavkortet til lokale og internasjonale arrangementer. Vi er klare kl. 9.

Nå er hundene superglade

1. oktober 2018

Nå er hundene superglade

Tusen takk til alle som hjalp til i dugnaden som ble avholdt i hundeparken på Varden friluftsområde. Fliskutteren til Woll taklet opp til 17,5 cm og mengden med flis ble tilsvarende. Skogen øst for hundeparken ble tynnet.

En opplevelse uten like - på tokt med Christian Radich

17. september 2018

En opplevelse uten like - på tokt med Christian Radich

I samarbeid med Oppfølgingsteamet for enslige mindreårige flyktninger og Ungdom & Fritid i Nesodden kommune deltok 29 flotte ungdommer fra Midtøsten, Afrika, Afghanistan og Norge på helgetokt med Christian Radich 14.-16. september.

Et øyeblikk med verdens yngste Rotarypresident

11. september 2018

Et øyeblikk med verdens yngste Rotarypresident

Dagens AMTA - 11. september 2018 - tok seg et øyeblikk med Marthe Sponberg, Nesodden Rotaryklubbs ung president. Marthe forteller om hvorfor hun sa ja til vervet og hva hun ville brukt 100.000 kroner til.

Marthe, 21 år og president

3. september 2018

Marthe, 21 år og president

I juli overtok Marthe Sponberg 21 år, presidentkjede i klubben vår.

En Norgestur med høyt aktivitetsnivå

10. juni 2018

En Norgestur med høyt aktivitetsnivå

Da er Norgesturen gjennomført og alle er hjemme igjen - noen opplevelser rikere enn før. 10-dagers turen bød på masse kulturelle, fysiske og kulinariske opplevelser.

Sosiale medier

Møteinformasjon

Møtested: Ekelund
Adresse: Hilda Magnussensvei 1
Postnummer: 1450
Sted: Nesoddtangen
Land: NO
Møtedag: Mandag
Møtetid: 19:00:00
Møtespråk: no
Møtedetaljer: Some meetings are held in English, esp. if English speaking visitors are present.

Hvordan gikk det med PETS og RYLA?
25. mar. 2019, 19.00

Rapport fra PETS 15. – 16. mars og RYLA 22. – 24. ...

Forebygging av fødselskomplikasjoner og fisteldannelse
1. apr. 2019, 19.00

Dr. Anders Seim holder foredrag om å arbeide med ...

Arbeidsmøte
8. apr. 2019, 19.00

Komiteer og arbeidsgrupper jobber med sine oppgave ...

Les merrotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

NORFO - Rotary RSS

Loading RSS...

District - Rotary RSS

Loading RSS...
446-559-3652