Web
Analytics Made Easy - StatCounter

Det er alltid vanskelig å si ha det bra!

Siste dagen av årets Norgestur var følelsesmessig for alle... en uforglemmelig opplevelse og en flott tur i vårt absolutt vakre landet.

Vi sier det hvert år - årets tur må ha vært den beste. Men denne gangen må den virkelig ha vært den beste, selv om det var en god del regn og lave temperaturer. Men når en er i hyggelig selskap med vennene sine, og i trygge hender av reiseledere og bussjåfør, blir også regn og vær til flotte opplevelser.

Studentene møtte på Haraldsheim lørdag 1. juni, der Oslo International Rotaryklubb spanderte deilig grillmat. Dagen etter reiste studentene, sammen med Øystein Mogensen fra Lørenskog Rotaryklubb, Gül Capar Mogensen fra Oslo International Rotaryklubb og Berit Skjærvold fra Maridalen Rotaryklubb, videre til Ål, der reisefølgen ble tatt godt imot av medlemmer av Ål Rotaryklubb. Vi retter en stor takk til Ål Rotaryklubb, klubbpresident Håkon Myro og rotarianere for hjertelig gjestfrihet. Vi ble servert lunsj før vi skulle klatre, zip-lining og/eller bungy-hopping. Det var en morsom og aktiv opplevelse i ferieparken.

Turen fortsatte mot Myrland, et nydelig lite område med gode muligheter for fotturer og svømming, for de som tåler veldig kaldt vann. Dagen etter kom vi til Flåm og reiste med Flåmsbana til Myrdal og syklet ned igjen. Deretter tok vi elektrisk passasjerbåt til Gudvangen, hvor bussen ventet på oss og tok oss til Tvinde camping. Voss Rotaryklubb tok imot oss med spesiallaget grillhenger og deilig mat. Det ble også en liten smak av smalahove. De hadde også tatt med kake til Kelly Anne, som ble behørig feiret med bursdagssang og gave fra medstudenter. En litt kald kveld, men formiddagen var helt perfekt. Vi retter stor takk til Kjell Erik Herheim og medlemene i Voss Rotaryklubb.

Dag 3 av turen var en veldig aktiv dag fra begynnelsen til slutt! Vi startet dagen ved Voss vindtunnel innendørs skydiving, som det første høydepunktet på dagen. Det var en fantastisk opplevelse for alle, og det er definitivt ikke så lett som det ser ut. Etterpå forsatte vi til Voss Aktiv hvor vi hadde lunsj og rafting som dagens sterkeste høydepunkt! Rafting var en ny opplevelse, men gikk supert. Nytt og strålende! Til slutt kom vi til Bergen. Her ble Montana andrehjem gruppens "hjem" i to dager. Etter middag gikk til vi til fots opp til Ulrikens topp for å nyte solnedgangen. 

Vi startet dagen etter med guidet tur. Etterpå fikk vi deilig fiskesuppe på Bergens Skog og Treplantingsselskap sitt flotte anlegg i Floveien 1 med Einar Solheim, Sigrunn og Paul Hjellestad, Tove Kayser og Gisela Kruse fra Bergen Sydvesten Rotaryklubb. Etterpå var det samme vei ned igjen til sentrum og 'fritid'. Alle likte seg i Bergen. Bergen Sydvesten Rotaryklubb skal ha stor takk for dagens kulturelle og materielle innslag!

Dagen etter gikk turen videre til Folgefonna for en ekstraordinær opplevelse: en fottur på breen. Jondal er den mest berømte for breen Folgefonna, men er også kjent for fjordlandskapet. Det var kaldt, det regnet, men det var nytt og spennende! Etterpå kjørte vi til Haugesund og gruppen likte den rene og vakre norske naturen vi sa på veien.

Til slutt kom vi til Karmøy hvor vi overnattet. Vi takker Karmøy Vest Rotaryklubb, president Audny Bachmann, samt Ove og Lie Midtskog for organisering overnatting og fantastisk kyllingsuppe, is og jordbær. Det var også hyggelig å være med reboundstudent fra i fjor, Irmelin Midtskog, som har vært utvekslingsstudent i Mexico.

Dagen etter gikk turen fra Karmøy til Stavanger. Første stopp var Equinor med orientering om satsingsområder og muligheter jobbmessig. Våre ungdommer var engasjerte spørsmålsstillere som imponerte oss alle. Etterpå var vi på Norsk oljemuseum og fikk mye av historien. Dagen ble  avsluttet med middag på Solastrand hotell. Med andre ord en perfekt dag.

Dagen etter spiste vi en nydelig frokost på hotellet og reiste for å nyte en av Norges mest kjente utsikter: Preikestolen - den meste berømte turistattraksjonen i Ryfylke, tårner imponerende 604 meter over Lysefjorden. Fotturen startet fra parkeringsplassen ved Preikestolen Mountain Lodge. Alle kom seg opp til toppen og ble fasinert av utsikten og fjellet. Etterpå på fortsette til Fosseland, hvor vi shadde den siste kvelden sammen. Tusen takk til Stavanger Rotaryklubb for sponsing av matpakken.

Tusen takk til alle som bidrar ved å åpne hjemmene og hjertene sine for ungdommer fra hele verden. Tusen takk til klubbene som stiller opp med god mat og selskap langs veien. Tusen takk til årets guvernører som innvilget noen ekstra kroner fra distriktets tiltaksfond.

Det var en glede å være en del av Norgestur. Vi har møtt flotte og engasjerte Rotarianere og møte gamle venner og fikk nye venner og venner av Rotary.

Og til slutt - noen av de "gamle" reiseledere skal ta på seg nye oppgaver og må dessverre overlate turen til andre ildsjeler. Ta gjerne kontakt for informasjon om neste års tur.


 
HJULSKIFT PÅ RUUD GÅRD

16. oktober 2019

HJULSKIFT PÅ RUUD GÅRD

26. oktober 2019 kl. 09.00

Bestill din tid her -
https://forms.gle/8XggGgCEDpupjxrj6

Vi skifter hjulene, vasker sommerens hjulsett og serverer deg kaffe og vafler.
Kr 350,- via Vipps #10661

Hansen Velotch - utvikling av EL sykkel til alsidig bruk

21. august 2019

Hansen Velotch - utvikling av EL sykkel til alsidig bruk

Kyrre Hansen har utviklet en egen EL sykkel i fint design med innslag av treverk og skinn. Sykkelen har også en handleboks som lett kan løftes av sykkelen.

Chartermedlem Hellen fyller 80 år 27. juni

27. juni 2019

Chartermedlem Hellen fyller 80 år 27. juni

Nesodden Rotaryklubb gratulerer Hellen Stensvold med 80-årsdagen. Hellen er chartermedlem av Bundefjorden Rotaryklubb. Klubben har virkelig vært heldig som har hatt en slik enestående person i hele 24 år. Gratulerer med dagen!

Velkommen i Rotary Raimonda

16. juni 2019

Velkommen i Rotary Raimonda

Under guvernørs- og presidentskifte hadde klubben også gleden og påtroppende president Erling æren av å ta opp Raimonda som nytt medlem i Nesodden Rotaryklubb. Velkommen til en av verdens største frivillige humanitære organisasjoner.

Paul Harris Fellow utmerkelse til Marthe Sponberg

16. juni 2019

Paul Harris Fellow utmerkelse til Marthe Sponberg

Klubbens unge president Marthe Sponberg ble hedret med en Paul Harris Fellow utvmerkelse under lørdagens president- og guvernørskifte.

Presidentskifte og guvernørskifte - med full fart i det nye rotaryåret

15. juni 2019

Presidentskifte og guvernørskifte - med full fart i det nye rotaryåret

15 juni hadde klubben gleden av vertskap for både presidentskifte i Nesodden Rotaryklubb og guvernørskifte i distrikt 2260. Klubbens ung president, Marthe Sponberg, ga stafettpinnen videre til påtroppende president Erline Lothe Lie.

Det er alltid vanskelig å si ha det bra!

9. juni 2019

Det er alltid vanskelig å si ha det bra!

Siste dagen av årets Norgestur var følelsesmessig for alle... en uforglemmelig opplevelse sammen gjennom Rotary ungdomsutveksling og en flott tur i vårt absolutt vakre landet.

Su Casa - ren kvalitetskaffe med en sosial profil

13. mai 2019

Su Casa - ren kvalitetskaffe med en sosial profil

Carlos Armotegui, daglig leder for Su Casa, leverte et inspirerende innblikk i hva kalitetskaffe med en sosial profil er. Og nå finnes det til og med "Nesodden Rotaryklubb" kaffe à la Carlos.

Jørgen fyller år 12. mai

12. mai 2019

Jørgen fyller år 12. mai

Nesodden Rotaryklubb gratulerer Jørgen Andersen med 80-årsdagen. Jørgen er veldig aktiv og bidrar til mange av klubbens prosjekter, om det er i festkomiteen eller som dekkskifter under ett av klubbens store årlige prosjekter.

Kaffe for å styrke et lokalsamfunn i Colombia

10. mai 2019

Kaffe for å styrke et lokalsamfunn i Colombia

Velkommen til et foredrag av Carlos Armotegui om kaffe og initiativet som har som formål å styrke et lokalsamfunn nordvest i Colombia, i Monjas, Orba, i distriktet Santander. Vi tilbyr kaffe- og matsmaksprøver. Velkommen!

Sosiale medier

Møteinformasjon

Møtested: Ekelund
Adresse: Hilda Magnussensvei 1
Postnummer: 1450
Sted: Nesoddtangen
Land: NO
Møtedag: Mandag
Møtetid: 19:00:00
Møtespråk: no
Møtedetaljer: Some meetings are held in English, esp. if English speaking visitors are present.

Les merrotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

NORFO - Rotary RSS

Loading RSS...

District - Rotary RSS

Loading RSS...
446-559-3652